Courses


Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2019-05-31 09:00 1/8
Kurs: Bella Italia!
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: others (2 )
Cena: zł900.00
Program szkolenia:

• Mozarella carrozza
• Pomidor faszerowany kozim serem z krewetką
• Pieczony ziemniak z serem
• Toskańska sałatka Panzanella
• Marynowana barwena
• Vitello tonnato
• Risotto
• Makaron z pesto
• Tort ze szpinaku
• Tuńczyk w warzywach po kalabryjsku
• Diabeł morski na sosie z białego wina
• Kurczak w cytrynie
• Piccata
• Saltim bocca
• Stek Rossini
• Osso bucco z polentą i grzybami
• Brassato w czerwonym winie
• Tiramisu
• Panna cotta

Kuchnia włoska to olbrzymie kulinarne bogactwo. Fascynuje już od samego początku, czarując rodzimymi produktami, z których część przetwarzana jest od setek lat w ten sam sposób, technikami wykonania potraw, które przekazywane są skrupulatnie z pokolenia na pokolenie dzięki czemu mamy przyjemność kosztowania wyjątkowo dobrych dań.

 

 

ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 2 - TORUŃ

Dzień 1: 00.00.2017 - 9:00 - 14:00

Dzień 2: 00.00.2017 - 9:00 - 14:00

 

Każdy uczestnik otrzyma pamiątkowy dyplom.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2019-06-29 09:00 3/8
Kurs: Klasyka kuchni francuskiej
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: others (2 )
Cena: zł1,000.00
Program szkolenia:
  • Sałatka nicejska
  • Tapenade
  • Pieczony camembert
  • Suflet serowy
  • Pieczone małże św. Jakuba
  • Zupa rybna a’la Bouillabaisse Rouille
  • Zupa Garbure
  • Ratatouille
  • Praliny z sandacza z sosem rakowym
  • Tartiflette z ziemniaków i sera
  • Kacza pierś Magret z jabłkami
  • Kurczak au vin rouge
  • Noga jagnięca z ziemniakami gratin
  • Cielęcina blanquette
  • Naleśnik Brittany z owocami morza lub Suzette
  • Creme brulee
  • Tarta tatin
  • Puch na sosie waniliowym

Kuchnia francuska to klasyka i punkt odniesienia dla mistrzów kulinarnych na całym świecie. Doskonałość na każdym etapie, począwszy od wyboru produktu poprzez mise en place, techniki obróbki i przygotowanie aż po samą prezentację potrawy są celebracją. Poznaj z nami te sekrety!

 

ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 2

Dzień 1: 29.06.2019 - 9:00 - 14:00

Dzień 2: 30.06.2019 - 9:00 - 14:00

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2019-06-27 09:00 0/8
Kurs: Kuchnie świata
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: others (2 )
Cena: zł1,000.00
Program szkolenia:
  • Liban: Tabbouleh
  • Izrael: Hummus
  • Polska: Tatar
  • Francja: Zupa rybna
  • Tajlandia: Curry z kurczakiem
  • Hiszpania: Paella
  • Szwajcaria: Roesti z serem, jajkiem i pomidorem
  • Rosja: Stroganow
  • Włochy: Marynowana ryba w pomidorach
  • Francja: Tarta Tatin

Kulinarana podróż przez wszystkie kontynenty możliwa jest tylko na tym szkoleniu. Aromatyczne przyprawy z najdalszych zakatków globu, świeże produkty i niezapomniane smaki potraw pozostaną na długą w pamięci. Uczestnicy przygotują potrawy wspólnie z Szefem Kurtem Schellerem, który od zawsze uwielbia podróżować i z pewnąścią opowie niejedną kulinarną historię.

 

Szkolenie: 9:00 - 14:00

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamątkowy dyplom.

Kurs: Niezbędnik kulinarny - profesjonalnie dla początkujących
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: others
Cena: zł2,550.00
Program szkolenia:

Droga do kulinarnej perfekcji bywa długa, kręta i wyboista, dlatego warto uczyć się od najlepszych. Zapraszamy na wyjątkowy, pięciodniowy kurs podstaw dobrej kuchni, pod okiem Szefa Kurta Schellera. W programie ponad 60 przepisów! Od wywarów, zup i sosów, przez mięsa, ryby i owoce morza, po makarony, kasze i ryże, że o deserach nie wspomnimy ;) Zapraszamy wszystkich, którzy zaczynają swoją przygodę z gotowaniem oraz tych, którzy chcą pogłębiać swoją wiedzę pod okiem Mistrza. Coś specjalnie dla głodnych wiedzy, inspiracji i nowych pomysłów na proste, ale doskonałe dania.

Szczegółowy program dostępny tutaj

 

ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 5

Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia kursu i fartuch.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2019-06-17 09:00 0/8
Kurs: Mięso
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: others (2 )
Cena: zł1,150.00
Program szkolenia:

• Sos mięsny
• Tatar wołowy
• Cielęcina blanquette
• Gulasz cielęcy
• Kiełbaska drobiowa
• Stroganow
• Stek z polędwicy wołowej z sosem bearnaise
• Jagnięcina po prowansalsku z warzywami
• Pieczona łopatka wieprzowa
• Wariacja z pieczonych ptaków

Sztuka przygotowania dobrego mięsa to wyzwanie. Oprawianie, czyszczenie, krojenie, rozbijanie, marynowanie, pieczenie, duszenie, gotowanie czy też smażenie powinno odbywać się wedle dobrych i sprawdzonych zasad. Dodatkowo w parze z umiejętnościami powinna iść dobra sztuka mięsa, dlatego uczestnicy dowiedzą się jak rozpoznać dobry jakościowo produkt.

 

Każdy uczestnik otrzyma pamiątkowy dyplom.

Kurs: Niezbędnik kulinarny
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: others
Cena: zł900.00
Program szkolenia:
  • Ser brie z nadzieniem truflowym
  • Spring rolls
  • Ravioli z warzywami
  • Risotto z grzybami
  • Filet pstrąga w sosie cytrynowym
  • Kulebiak
  • Marynowany łosoś w sosie musztardowym
  • Łosoś pieczony w niskiej temperaturze z sosem maślanym
  • Pieczony okoń morski z ratatouille
  • Wywar z kurczaka
  • Consomme z kurczaka
  • Kurczak w sosie cytrynowym
  • Mus z kurzych wątróbek
  • Rostbef z sosem bernaise i smażonymi ziemniakami
  • Ciasteczka bretońskie
  • Tort z polenty z owocami
  • Mus z białej i gorzkiej czekolady
  • Creme brulee

Program niezbędnika kulinarnego to dobry wybór dla tych, którzy stawiają pierwsze kroki w kuchni. Przygotowanie warzyw, trybowanie kurczaka czy filetowanie ryb to umiejętności niełatwe i  wymagająca treningu. Prawidłowy instruktaż w zakresie obróbki mięs i ryb, a także przygotowania uniwersalnych i klasycznych dodatków  oraz deserów będzie dobry początkiem.

 

 

Każdy uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Kurs: Pierwsze kroki w kuchni
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: others
Cena: zł750.00
Program szkolenia:
  • Wywar z kurczaka
  • Consomme z kurczaka
  • Kurczak w curry
  • Filet pstrąga w cytrynie, kaparach i oliwkach
  • Risotto z grzybami
  • Spring rolls
  • Ser brie z masą truflową
  • Roastbeef z sosem bearnaise i smażonymi ziemniakami
  • Creme brulee
  • Ciasteczka maślane Sables

Pierwsze kroki w kuchni to nic strasznego: mając od początku podstawowe wiaodmości unikniesz wielu istotnych pomyłek. Na szkoleniu każdy uczestnik wytrybuje kurczaka, a także nauczy się jak filetować ryby. Nauczymy jak przygotować klarowne consomme, upiec do miękkości kawałek wołowego mięsa, a także przyrządzić kremowe risotto. Wszystkie potrawy z powodzeniem przygotujesz w domu.

 

Każdy uczestnik otrzyma fartuch i pamątkowy dyplom.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2019-06-05 09:00 5/8
Kurs: Ryby i owoce morza
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: others (2 )
Cena: zł1,400.00
Program szkolenia:
  • Krewetki w tempurze z kremowym wasabi
  • Risotto szafranowe z krewetkami
  • Kremowa zupa z muli z jajkiem
  • Rolada z pstrąga i szpinaku z ravioli
  • Dorada w pieprzu z sosem pomidorowym
  • Suszony dorsz z suszoną śliwką
  • Barwena z ziemniaczanym pesto
  • Małże św. Jakuba na sosie z papryki

ANTIPASTI:

  • Pralina z wędzonego łososia
  • Ceviche z krewetek
  • Sałatka Oliver z krewetkami baby
  • Muszla z ciasta francuskiego z kwaśną smietaną i kawiorem
  • Ogon homara z sosem wasabi

 

  • Risotto z pietruszką, szczypcami homara, krewetkami z kremowym sosem
  • Saltimbocca z pstrąga na kremie z karmelizowanego mleka z puree z ziemniaków
  • Małże św. Jakuba z sosem cytrusowym

Świat ryb i owoców morza pod względem kulinarnym może zaoferować niesamowite doznania. Program szkolenia w dużej mierze zawiera przygotowanie dań z ryb. W pieprwszej kolejności nauczysz się po czym rozpoznać świeżą rybę, jakiego noża użyć do filetowania, własnoręcznie obierzesz krewetki, sprawdzisz jakość małży i muli. Na tym szkoleniu przekonasz się, jak szybko przygotować smaczne danie.

 

Każdy uczestnik otrzyma pamiątkowy dyplom.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2019-07-01 09:00 5/8
Kurs: Śródziemnomorskie smaki
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: others (2 )
Cena: zł1,000.00
Program szkolenia:

• Tort ze szpinaku i sera feta
• Faszerowane liście winne
• Baba Ganoush
• Hummus
• Tabouleh
• Naleśnik z cukinii
• Zupa rybna
• Zupa Bourride
• Dorada chermoula
• Pieczony w całości okoń morski
• Kurczak z szafranem
• Kurczak z ziołami po marokańsku
• Kus kus
• Paella
• Risotto
• Kiełbaska Merguez
• Jagnięcina z lawendą
• Osso bucco z polentą
• Manti z farszem z wołowiny
• Sałatka pomarańczowa
• Pudding
• Ptysiowe frittersy z miodem

Kuchnia śródziemnomorska to tradycje kulinarne wielu narodowości. Różnorodność smaków, od delikatnych południowoeuropejskich do intensywnych i aromatycznych bliskowschodnich, zadowoli najbardziej wymagające podniebienie. Trening z technik krojenia warzyw, obróbki, wysmażania i pieczenia ryb oraz mięs pozwoli uczestnikom na późniejsze wszechstronne wykorzystanie zdobytej wiedzy.

 

ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 2

Dzień 1: 01.07.2019 -  9:00 - 14:30

Dzień 2: 02.07.2019 -  9:00 - 14:30

 

Każdy uczestnik otrzyma pamiątkowy dyplom.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2019-06-10 08:00 0/8
Kurs: Wywary, sosy i... uczta
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: others (4 )
Cena: zł2,400.00
Program szkolenia:
  • Wywar rybny
  • Wywar na sosy rybne
  • Wywar drobiowy
  • Sos brązowy drobiowy
  • Demi glace
  • Consomme
  • Sosy:
    • cytrynowo-pomarańczowy vinaigrette z pomarańczami
    • wiśniowy ze smażonym mlekiem
    • kokosowy z frittersami ananasowymi
    • cynamonowy z parfait czekoladowym
    • waniliowy z sufletem
    • karmelowy z tartą
    • serowy z kalafiorem
    • aioli z ziemniakami
    • cytrynowo-szafranowy z selerem
    • pesto rosso z makaronem
    • z orzechów włoskich z gnocci
    • z orzeszków ziemnych z sate
    • hollandaise z rybą
    • beurre blanc z rybą
    • piwny z sandaczem
    • musztardowo-miodowy z łososiem
    • zabajony z borowikami z rybą w cieście
    • rakowy z solą
    • z czerwonych buraków ze śledziem
    • azjatycki z małżami św. Jakuba
    • bishop z krewetkami
    • nantua z homarem
    • bearnaise z wołowiną
    • pieprzowy z dziczyzną
    • diabelski z drobiem
    • paprykowy z dzikim drobiem
    • morelowy z jagnięciną i fasolą
    • cytrynowy z eskalopkiem cielęcym

Szczegółowy program dostępny tutaj.

 

 

ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 4

 

Dzień 1: .2017 - 10:00 - 16:00

Dzień 2: .2017 -   9:00 - 15:00

Dzień 3: .2017 -   9:00 - 15:00

Dzień 4: .2017 -   9:00 - 15:00

 

Każdy uczestnik otrzyma pamiątkowy dyplom i zestaw przypraw. 

 

Copyright © 2019 Akademia Kurta Schellera. Wszelkie prawa zastrzeżone.